Și-a modernizat satul și a făcut școli doar din banii primăriei. “Degeaba faci drumuri, dacă merg pe ele oameni needucați”
“Investiția în educație e riscantă. Nu se vede și în general primarii fac electoral lucrul ăsta. Faci un drum și gata. Degeaba a facut drumul ăla dacă pe el merg oameni needucați. Investind în educație, trebuie să ai răbadare 6-7 ani. La mine abia acum au început să se vadă rezultatele.”

În total peste 200 de copii pleacă la liceu în fiecare dimineață din Peștera. Primăria le plătește transportul. “Cred cu desăvârșire că educația e șansa României. Dar când te uiți în mediul rural că e 70 la sută abandonul școlar, se pare că suntem în pericol”, spune primarul. În școala generală sunt 460 de copii. Familiile care au cel puțin 2 copii beneficiază de ajutor de la primărie la început de an. Bani pentru haine și rechizite. Iar tinerii care merg la facultate au cazarea și transportul asigurate de primărie. Așa se face că în Peștera abandonul școlar este zero. Înainte ca primăria să susțină studiile, în comună au fost 3 studenți în mai bine de două decenii. După ce a început această politică, sunt 21.

Și la capitolul asistați social și șomaj, Peștera stă bine. Din 2008 și până azi, numărul lor a scăzut de la 320 la 21.
ProTV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s