Precum un cancer
În fapt, aici e o multiplă înşelătorie: părinţii cred că-şi pot păcali vecinii spunându-le că copilul lor e student (când, în fapt, e şomer); studenţii cred că pot păcăli universităţile obţinând o diplomă la preţ (calculat în bani, timp şi muncă) de dumping; universităţile cred că pot păcăli piaţa vânzând diplome care nu au nici o acoperire câtor mai mulţi naivi care sunt dispuşi să dea ceva pe ele.
Aşa se face că, aparent, avem o mulţime de persoane cu studii superioare; în fapt, cei mai mulţi dintre aceştia nu au nici un fel de calificare. Nivelul pregătirii lor e – din toate punctele de vedere – acela care era în urmă cu 25 de ani cel al unui copil de 14 ani. Cine ar aduce – pe un post bine plătit – un astfel de om? Şi cine ar fi dispus – pe vreme de criză – să-l angajeze pentru a-i plăti o nouă rundă de studii şi a-l califica timp de minimum 5 ani?
Singurele lucruri cu care ne lăudăm sunt cercetările unor outsideri ai sistemului sau ale unor studenţi care câştigă medalii internaţionale şi care speră să-şi vândă patentul unei coropraţii străine.
Contributors

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s